Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ku slovenskej bráne

Vyriešený
Prijatý: 23.08.2022
Zodpovedaný: 31.08.2022
Autor: Jaroslav Kasan
Zodpovedal: Ing. Bystrík IŽOLD

Podnet:

Dobrý deň prajem pán starosta.
Určité obdobie nazad som poukázal na problém s miestnou komunikáciou na ul. Ku slovenskej bráne na obecnom FB, no nič sa nevyriešilo, preto sa obraciam na teba s požiadavkou na vyriešenie existujúceho problému.
Po ukončení prác na obecnej kanalizácii v roku 2018 ostala miestna komunikácia na ul. Ku slovenskej bráne rozkopaná.
Chápal som a bolo mi logické, že sa nebude tento úsek asfaltovať, veď sa v krátkom čase bude pokračovať s dostavbou kanalizácie.
No ubehol ďalší rok a nič sa nedialo, takto ubehli už štyri roky a jamy na komunikácie sa prehlbujú a zväčšujú.
Po každom daždi tam stojí voda, nemá kam odtekať. K tomu stavu prispela aj výstavba rodinných domov a zasypanie prícestných odvodňovacích rigolov.
S úžasom som si vypočul na zastupiteľstve informáciu , že komisia výstavby nezasadala a nič neriešila ...
Je veľká škoda, že z preinvestovaných viac ako 600 tisíc € za volebné obdobie sa nenašli finančné prostriedky aspoň na dočasnú, provizórnu opravu, či úpravu danej komunikácie.
Existujúci stav je havarijný a o bezpečnosti užívania tohto úseku sa nedá vôbec hovoriť .Mrzí ma , že ani žiadny člen obecného zastupiteľstva nedokázal zabezpečiť aspoň dočasnú opravu tejto komunikácie.
Preto ťa chcem požiadať aby si zabezpečil opravu uvedeného úseku miestnej komunikácie ako aj znovu sfunkčnenie odvodňovacích rigolov, ktoré zabezpečia odvod povrchovej vody do jarku a následne do Zajačieho potoka.
Chcem veriť, že aj tebe záleží na kvalite života občanom v celej obci, ktorej si starostom a že v krátkom čase prijmeš nápravné opatrenia a zabezpečíš opravu uvedeného úseku.
Priložené fotky sú z dnešného rána.
Vopred ti ďakujem a ostávam s pozdravom.


Odpoveď:

Dobrý deň, ahoj Jaroslav.

Ďakujem za tvoj podnet. Moja odpoveď bude krátka a výstižná. Dnešným dňom došlo k lokálnej úprave danej miestnej komunikácii. Je to vyasfaltované horúcou zmesou asfaltu, tak dúfam že to do realizácie kanalizácie vydrží. O tomto probléme sme už na zastupiteľstve hovorili a dal som tam prísľub, že to opravíme. Čakal som na možnosť, aby obec to stálo minimum nákladov. A dnes táto možnosť prišla a využili sme ju.

Prikladám foto z dnešného dňa.

S pozdravom